De zoekwidget van GroenGelinkt is de meest simpele manier om bezoekers via jouw website te laten zoeken met GroenGelinkt. 

Maak het jezelf makkelijk met de widget wizard

Het samenstellen van een zoekwidget is een fluitje van een cent. Dat doe je namelijk zelf met behulp van een wizard die je stap voor stap door het proces leidt. Als je de widget vervolgens in je eigen site plakt, zullen bezoekers van jouw website met één druk op de knop de voor hen relevante leermaterialen en activiteiten vinden.

Stap 1: geef aan welk type widget je wil maken
Stap 2: kies de doelgroep
Stap 3: selecteer een of meer thema’s
Stap 4: beperk de zoekresultaten tot een bepaalde regio
Stap 5: kopieer de html-code van de widget in je website

Je kunt een widget met aanbod voor het onderwijs maken, maar je kan er ook een specifiek voor algemeen publiek samenstellen. Ook is het mogelijk om je met je widget op de thema’s WaterVoeding of Dierenwelzijn te richten.

Of kopieer de html-code van een standaard widget

Als je liever niet gebruik maakt van de wizard, maar een voorkeur hebt voor het kopiëren en plakken van de html-code van een widget in je eigen site, verwijzen we je graag naar onze wiki. Daar hebben we enkele zoekwidgets als voorbeeld voor je op een rij gezet en uitgelegd hoe je de html-code kopieert om hem in je eigen site te plakken. 

Of maak de widget helemaal zelf

Ben je handig met html? Dan kun je ook een GroenGelinkt widget helemaal naar jouw wensen maken. Kleur, lettertype, afbeelding, formaat en zoekcriteria kun je vooraf instellen. Het is allemaal mogelijk. In de wiki lees hier je meer over.

In het bestand Verrijk je website vind je meer voorbeelden die je kunnen inspireren. Hulp nodig? Mail naar info@groengelinkt.nl