Over GroenGelinkt

Er is in Nederland een groot aanbod van natuur- en duurzaamheidseducatie. Dit is grofweg te verdelen in drie vormen: lespakketten, activiteiten en locaties. GroenGelinkt zorgt ervoor dat al het aanbod vindbaar wordt.

Dat doen we door gebruik te maken van een informatie- en zoeksysteem, waarop alle organisaties hun educatief aanbod toegankelijk kunnen maken. GroenGelinkt kan vervolgens worden geïntegreerd in bestaande websites via een zoekscherm of widget. Hierdoor is informatie over natuur- en duurzaamheidseducatie overal beschikbaar en gemakkelijk te vinden.

Via de zoekfunctie is het vervolgens mogelijk om het aanbod te filteren op thema, locatie, type aanbod en doelgroep. Zo vind je precies wat je zoekt. Of je nu docent bent, kinderen hebt of gewoon zomaar iets wilt weten over natuur en duurzaamheid.

Veelgestelde vragen over GroenGelinkt

> Wat is GroenGelinkt?
> Wie maken er gebruik van GroenGelinkt?
> Wat kan ik als organisatie met GroenGelinkt
> Hoeveel tijd kost invoeren in GroenGelinkt?
> Kan je ook zoeken op kwaliteit in GroenGelinkt?
> Hoe krijg ik gebruikerswaarderingen op mijn aanbod in GroenGelinkt?
> Wie doen er al mee aan GroenGelinkt?
> Wat kost deelname aan GroenGelinkt?
> Wie zitten er achter GroenGelinkt?

Wat is GroenGelinkt?

GroenGelinkt is een informatiesysteem voor het zoeken en vinden van natuur- en milieueducatie in Nederland. Met het zoeksysteem kan je het aanbod onder andere selecteren op thema, doelgroep, regio en kwaliteit. De zoekschermen van GroenGelinkt zijn te vinden op de diverse websites van aanbieders van natuur- en duurzaamheidseducatie.

 

Wie maken er gebruik van GroenGelinkt?

GroenGelinkt heeft zoekschermen ontwikkeld voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en de buitenschoolse opvang. Het informatie- en zoeksysteem is in eerste plaats ontwikkeld voor leerkrachten, docenten, medewerkers van de kinderopvang, ouders en andere geïnteresseerden. In de tweede plaats is het ook bedoeld voor organisaties met een aanbod op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Beide groepen kunnen met GroenGelinkt makkelijker zoeken naar beschikbaar aanbod in de regio en de rest van het land.

 

Wat kan ik als organisatie met GroenGelinkt?

Iedere aanbieder van natuur of duurzaamheidseducatie kan een account aanvragen. Daarna kan je direct beginnen met het invoeren van je aanbod. Je kunt tevens het zoekscherm van GroenGelinkt toevoegen aan je eigen site. Hoe meer gegevens je over je aanbod invoert, hoe beter en sneller je aanbod gevonden zal worden. Maandelijks ontvang je een overzicht waarin staat hoe jouw aanbod is bekeken in GroenGelinkt. Feedback en waarderingen van eindgebruikers ontvang je geautomatiseerd per mail.

 

Hoeveel tijd kost invoeren in GroenGelinkt?

Invoeren in GroenGelinkt is gemakkelijk en kost weinig tijd. Je wordt stap voor stap langs de verschillende invoervelden geleid. Daarnaast is er een handleiding beschikbaar en kan je contact opnemen met de helpdesk. Het invoeren van alle benodigde gegevens van een leermiddel, activiteit of locatie is in de meeste gevallen in vijf tot tien minuten gebeurd. Het actueel houden van deze informatie gaat veel sneller en kost meestal enkele seconden tot enkele minuten per object

 

Kan je ook zoeken op kwaliteit in GroenGelinkt?

Er zijn twee manieren om te zoeken op kwaliteit. De gebruikers van GroenGelinkt, kunnen  hun waardering geven voor het educatieve aanbod. Bij het zoeken kan je deze waarderingen gebruiken als filter voor je zoekopdracht. Ook is het mogelijk om de kwaliteit van het leermateriaal (voor primair onderwijs), te laten toetsen via de GroenGelinkt Expertscore. Het aanbod dat het hoogste scoort, verschijnt bovenaan bij de zoekresultaten.

 

Hoe krijg ik gebruikerswaarderingen op mijn aanbod in GroenGelinkt?

Gebruikerswaarderingen kun je op een snelle, laagdrempelige wijze verzamelen bij (grote) groepen eindgebruikers. Je kunt hen via e-mail de link naar detailpagina in GroenGelinkt sturen en om hun waardering vragen. Dit kan je bijvoorbeeld doen naar aanleiding van een evenement of bijeenkomst. Je kunt het item ook delen via Facebook of Linkedin.

 

Wie doen er al mee aan GroenGelinkt?

Inmiddels zijn er meer dan vier honderd organisaties en locaties vindbaar via GroenGelinkt. Daarnaast kunnen via GroenGelinkt bijna tweeduizend leermaterialen en ruim achthonderd activiteiten worden gevonden.

GroenGelinkt_bomen_500px_breed.jpg

 

Wat kost deelname aan GroenGelinkt?

Het tarief van een jaarabonnement is afhankelijk van de begroting van de betreffende organisatie. Hiermee kun je onbeperkt aanbod vindbaar maken via GroenGelinkt. In het eerste jaar ontvang je 25% korting op de abonnementskosten. Lees er hier meer over.

Het abonnementsgeld van de aanbieders dekt 10 tot 15% van de beheerkosten van GroenGelinkt. De rest van deze kosten wordt gefinancierd door de overheid, partners en sponsoren. Zo houden we samen GroenGelinkt in de lucht!

 

Wie zitten er achter GroenGelinkt?

GroenGelinkt is een onderdeel van het Programma DuurzaamDoor van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor dit initiatief is een partnership aangegaan met Ontwikkelcentrum, de Stichting Kennisnet, de Groene Kennis Coöperatie en het Platform NME. GroenGelinkt is een stichting waarbij de partners participeren in het bestuur. Lees meer over onze partners en sponsoren.