Over GroenGelinkt

GroenGelinkt maakt educatief aanbod vindbaar voor leerkrachten en docenten. Docenten en leerkrachten kunnen in GroenGelinkt heel gericht zoeken. Wil je een gastles vinden over plastic soep die geschikt is voor groep 6 van de basisschool? In GroenGelinkt vind je als docent precies wat je zoekt. Via de zoekfunctie is het mogelijk om het aanbod te filteren op thema, educatieve activiteiten bij jou in de buurt en gratis of betaald aanbod.

Er is in Nederland een groot aanbod van natuur- en duurzaamheidseducatie. Dit is grofweg te verdelen in drie vormen: lespakketten, educatieve activiteiten en locaties (zoals een natuurlijk speelterrein of een museum).
Lokale en landelijke organisaties plaatsen hun educatief aanbod in GroenGelinkt. Door een goed informatie- en zoeksysteem – GroenGelinkt - vinden docenten en aanbieders elkaar.

GroenGelinkt is te vinden op GroenGelinkt.nl, maar ook op websites van NME-centra en andere organisaties. Als aanbieder kun je namelijk het zoekscherm van GroenGelinkt plaatsen op bestaande websites via een zoekscherm of widget. Deze kun je aanpassen aan jouw wensen. Bezoekers kunnen via de zoekwidget jouw aanbod op het gebied van over natuur- en duurzaamheidseducatie makkelijk doorzoeken.

Veelgestelde vragen over GroenGelinkt

> Wat is GroenGelinkt?
> Wie maken er gebruik van GroenGelinkt?
> Wat kan ik als organisatie met GroenGelinkt
> Hoeveel tijd kost invoeren in GroenGelinkt?
> Kan je ook zoeken op kwaliteit in GroenGelinkt?
> Hoe krijg ik gebruikerswaarderingen op mijn aanbod in GroenGelinkt?
> Wie doen er al mee aan GroenGelinkt?
> Wat kost deelname aan GroenGelinkt?
> Wie zitten er achter GroenGelinkt?

Wat is GroenGelinkt?

GroenGelinkt is een informatiesysteem voor het zoeken en vinden van natuur- en milieueducatie in Nederland. Met het zoeksysteem kunnen leerkrachten heel gericht het educatieve aanbod in Nederland doorzoeken. De zoekschermen van GroenGelinkt zijn te vinden op GroenGelinkt.nl en op de websites van aanbieders van natuur- en duurzaamheidseducatie.

 

Wie maken er gebruik van GroenGelinkt?

GroenGelinkt wordt gebruikt door leerkrachten in het basisonderwijs, docenten in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en medewerkers in de kinderopvang. Ook wordt GroenGelinkt gebruikt ter inspiratie en als netwerk voor organisaties met aanbod op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Beide groepen kunnen met GroenGelinkt makkelijker zoeken naar beschikbaar aanbod in de eigen regio en de rest van het land.

 

Wat kan ik als organisatie met GroenGelinkt?

Met GroenGelinkt maak je jouw gastles, leskist of museum goed vindbaar voor docenten. Ook geven we bekendheid aan aanbod via de nieuwsbrief en social media. Als aanbieder van natuur- of duurzaamheidseducatie kun je tegen betaling een GroenGelinkt-account aanvragen. Daarna kan je direct beginnen met het invoeren van je aanbod. Je kunt tevens het zoekscherm van GroenGelinkt toevoegen aan je eigen site. Hoe meer gegevens je over je eigen aanbod invoert, hoe beter en sneller je aanbod gevonden zal worden. Maandelijks ontvang je een overzicht waarin staat hoe vaak jouw aanbod is bekeken in GroenGelinkt. Feedback en waarderingen van eindgebruikers ontvang je geautomatiseerd per mail.

 

Hoeveel tijd kost invoeren in GroenGelinkt?

Jouw aanbod invoeren in GroenGelinkt is gemakkelijk en kost weinig tijd. Je wordt stap voor stap langs de verschillende invoervelden geleid. Daarnaast is er een handleiding beschikbaar en kan je contact opnemen met de helpdesk. Het invoeren van alle benodigde gegevens van een leermiddel, activiteit of locatie is in de meeste gevallen in vijf tot tien minuten gebeurd. Het actueel houden van deze informatie gaat veel sneller en kost meestal enkele seconden tot enkele minuten per object

 

Kan je ook zoeken op kwaliteit in GroenGelinkt?

Er zijn twee manieren om te zoeken op kwaliteit. De gebruikers van GroenGelinkt, kunnen hun waardering geven voor het educatieve aanbod. Bij het zoeken kan je deze waarderingen gebruiken als filter voor je zoekopdracht. Ook is het mogelijk om de kwaliteit van het leermateriaal (voor primair onderwijs), te laten toetsen via de GroenGelinkt Expertscore. Het aanbod dat het hoogste scoort, verschijnt bovenaan bij de zoekresultaten.

 

Hoe krijg ik gebruikerswaarderingen op mijn aanbod in GroenGelinkt?

Gebruikerswaarderingen kun je op een snelle, laagdrempelige wijze verzamelen bij (grote) groepen eindgebruikers. Je kunt hen via e-mail de link naar detailpagina in GroenGelinkt sturen en om hun waardering vragen. Dit kan je bijvoorbeeld doen naar aanleiding van een evenement of bijeenkomst. Je kunt het item ook delen via Facebook of Linkedin.

 

Wie doen er al mee aan GroenGelinkt?

Inmiddels zijn er meer dan vierhonderd organisaties en locaties vindbaar via GroenGelinkt. Daarnaast kunnen via GroenGelinkt bijna tweeduizend leermaterialen en ruim achthonderd activiteiten worden gevonden.

GroenGelinkt_bomen_500px_breed.jpg

 

Wat kost deelname aan GroenGelinkt?

Het tarief van een jaarabonnement is afhankelijk van de begroting van de betreffende organisatie. Met een GroenGelinkt-account kun je onbeperkt aanbod invoeren en vindbaar maken voor docenten. In het eerste jaar ontvang je 25% korting op de abonnementskosten. Lees er hier meer over.

Het abonnementsgeld van de aanbieders dekt 10 tot 15% van de beheerkosten van GroenGelinkt. De rest van deze kosten wordt gefinancierd door de overheid, partners en sponsoren. 

 

Wie zitten er achter GroenGelinkt?

GroenGelinkt is een onderdeel van het Programma DuurzaamDoor van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor dit initiatief is een partnership aangegaan met Ontwikkelcentrum, stichting Kennisnet, de Groene Kennis Coöperatie en het Platform NME. GroenGelinkt is een stichting waarbij de partners participeren in het bestuur. Lees meer over onze partners en sponsoren.