GKB 100x100De Digitale NMEGids en Met de Klas de Boer Op zijn gelinkt met de Groene Kennissenbank. Eind mei zijn de Digitale NMEGids van EDSO en de educatieve boerderijen van het platform 'Met de Klas de Boer Op' gekoppeld met de Groene Kennissenbank. Hun aanbod beschikbaar maken via GroenGelinkt gaat nu nog sneller, met minder kans op fouten en geen dubbele gegevens in GroenGelinkt.

Sneller invoeren in GroenGelinkt

In de GroenGelinkt invoeromgeving is het zeer eenvoudig om locaties waar jouw educatieve aanbod plaatsvindt te beheren. Organiseer je een activiteit op de locatie van een educatieve boerderij, dan is deze boerderij door de koppeling tussen “Met de Klas de Boer Op” en de Groene Kennissenbank al in de lijst locaties te vinden. Met 1 klik op de knop zijn alle gegevens toegevoegd.

Staat een locatie nog niet in de lijst? Dan kun je deze zelf aanmaken en na invullen van alle verplichte gegevens wordt de informatie gedeeld met de Groene Kennissenbank. Andere organisaties die gebruik maken van deze locatie kunnen zo ook sneller hun aanbod beheren.

Digitale NMEGids

Digitale NMEGids-gebruikers (EDSO) die hun aanbod doorplaatsen naar GroenGelinkt beheren hun organisatiegegevens en locaties op vergelijkbare wijze als gebruikers van GroenGelinkt, maar in hun eigen beheeromgeving.

Evert Jan van Dijk van EDSO: “Digitale NMEGids-gebruikers die hun aanbod doorplaatsen naar GroenGelinkt merken niet zoveel van de koppeling met de Groene Kennissenbank. Pas bij het toevoegen van nieuwe locaties en organisaties merk je dat invoeren sneller gaat."

Dubbele gegevens en fouten voorkomen

Enkele educatieve boerderijen waren zowel door een NME-centrum als door het platform 'Met de Klas de Boer op' vindbaar gemaakt via GroenGelinkt. Dat was verwarrend voor een docent die zoekt in GroenGelinkt.

Klaas Jellema van de Groene KennisCoöperatie: “De conflicten met dubbele gegevens hebben we achter de schermen voor iedereen opgelost. Gebruikers hebben hier geen omkijken naar.”

Een ander belangrijk voordeel van de koppeling met de Groene Kennissenbank is dat door iedereen de correcte naam gebruikt wordt. ‘Amsterdams NME centrum' is tenslotte dezelfde organisatie als 'ANMEC' of als 'Amsterdams Natuur- en Milieueducatie Centrum'.

Over de Groene Kennissenbank

De Groene KennisCoöperatie (GKC) wil met de Groene Kennissenbank informatie over organisaties en personen in de groene kenniswereld ontsluiten en zo onderlinge samenwerking in netwerken ondersteunen. In de Groene Kennissenbank vind je gegevens van organisaties en personen in groen onderwijs, bedrijfsleven, onderzoek, en overheid. Sinds de koppeling met GroenGelinkt, de Digitale NMEGids en Met de Klas de Boer Op zijn hier meer dan 600 educatieve organisaties en boerderijen aan toegevoegd. GKC is één van de partners van GroenGelinkt.