Invoervelden

Als je gegevens wil invoeren over een natuurlijke speelplek in het bos, het kantooradres van je organisatie of een centraal depot voor leskisten, ga je naar Mijn GroenGelinkt, selecteer je in het linker navigatiemenu de categorie Locaties en klik je op de knop 'Locatie toevoegen'.

Vul zoveel mogelijk velden zo compleet mogelijk in, zo maak je het je doelgroep het makkelijkst om jouw aanbod te vinden. Het maakt niet uit in welke volgorde je de tabbladen doorloopt. Wel is het belangrijk dat je alle rode en met een * gemarkeerde velden vult.

Je doelgroep zal je aanbod direct nadat je het hebt ingevoerd in GroenGelinkt kunnen vinden.

Hier onder vind je per tabblad een beschrijving van de in te vullen velden:

Algemeen
Foto
Adres
Openingstijden
Activiteiten
Kenmerken
Contact

Algemeen

Aanbiedende organisatie

Hier staat de naam van je organisatie. Je kunt dit veld niet wijzigen. Mocht het op een bepaald moment toch van belang zijn om deze naam te wijzigen, ga dan naar Organisatie en klik achter het veld Naam op de knop Wijzigen.

Naam *

Vul de naam van de locatie in. Deze naam zal overal in GroenGelinkt gebruikt worden. Het is dus van belang dat de naam correct gespeld is en dat de naam overeenkomt met de naam waaronder deze locatie algemeen bekend staat.

Soort locatie

Kies één type uit de lijst locaties.

Beschrijving *

Beschrijf de (groene) locatie en de ligging en/of functie kort en krachtig. Deze beschrijving wordt op de detailpagina van deze locatie in GroenGelinkt getoond.

Trefwoorden

Gebruik bij voorkeur zo relevant mogelijke woorden die niet in de naam of beschrijving van het item voorkomen, zodat de eindgebruiker daadwerkelijk geholpen wordt bij het vinden van dit item. 

Houd een maximum van 10 trefwoorden per locatie als richtlijn aan. Let er op dat je na elk trefwoord een komma plaatst. Sommige trefwoorden bestaan uit meer dan een woord, zoals ‘gezonde voeding’, omdat de combinatie van woorden tot een vaste uitdrukking is uitgegroeid.

Website

Indien de locatie op de website van je organisatie uitgebreider is beschreven, kun je hier de link naar de desbetreffende webpagina invullen. Voorbeeld: www.groengelinkt.nl/locatie_1.

Opslaan

Klik op Opslaan om alle gegevens op te slaan.

 

Foto

Afbeelding *

Klik op Bestand kiezen om minimaal een afbeelding vanaf je computer te uploaden. Om een afbeelding te verwijderen, vink je ‘Verwijder afbeelding’ aan onder de desbetreffende afbeelding.

Foto's worden weergegeven op de detailpagina van de locatie en op de zoekresultatenpagina in GroenGelinkt. Foto’s komen het meest tot hun recht bij een breedte-hoogteverhouding van 4:3. De meeste gangbare bestandsformaten (.jpg, .jpeg, .gif, .bmp) en afbeeldingen opgemaakt met RGB-kleuren worden geaccepteerd.

Opslaan

Klik op Opslaan om alle gegevens op te slaan.

 

Adres

Bezoekadres

Vul allereerst straatnaam, het huisnummer en een eventuele toevoeging in. Postcode en Plaats vul je in de velden hierna in.

Postadres

Vul allereerst straatnaam of postbusnummer in, gevolgd door een eventueel huisnummer en toevoeging. Postcode en Plaats vul je in de velden hierna in.

Geografische locatie

De velden voor breedte- en lengtegraad hoef je niet zelf in te vullen, maar mag wel.

Als je op de knop ‘Gebruik bezoekadres’ klikt, dan wordt de locatie van het bezoekadres op de kaart bepaald en opgeslagen. Dit is van belang om de locatie op de kaart te kunnen tonen.

Soms is de locatiebepaling niet correct. In dat geval kun je de rode speld op de kaart naar de correcte locatie slepen (houd de muisknop ingedrukt). Voor een zo nauwkeurig mogelijke plaatsbepaling kun je inzoomen door op de + aan de linkerkant te klikken.

Opslaan

Klik op Opslaan om alle gegevens op te slaan.

 

Openingstijden

Locatie is altijd open

Vink deze optie aan als de locatie die je aan het beschrijven bent geen openingstijden kent en het gehele jaar op alle dagen vrij toegankelijk is. Je hoeft op dit tabblad verder niets in te vullen.

Voeg een periode toe

Klik op deze knop als de locatie bepaalde openingsperioden en/of -tijden heeft. Ga hierna verder met het invullen van de hier onder genoemde velden, waarvan er minimaal één ingevuld dient te worden.

Als je op de knop '+ Voeg een periode toe' klikt (onderaan de pagina), kun je meerdere periodes met hun eigen openingstijden opnemen.

Periodenaam

Vul de naam van de openingsperiode in, bijvoorbeeld 'Zomervakantie', indien je kenbaar wil maken dat de locatie gedurende de hele zomervakantie specifieke openingstijden heeft.

Start- en Einddatum

Klik in de kalender op de datum die het begin van de hier boven opgenomen Periode inluidt. Klik vervolgens in de kalender op de datum die het einde van de hier boven opgenomen Periode aangeeft.

Openingsdagen

De openingstijden voor bezoekers kun je per dag van de week aangeven. Verwijder het vinkje bij ‘Gehele dag gesloten’ om de precieze openingstijden te kunnen invullen. Vul de openingstijden als volgt in: uur:minuten. Bijvoorbeeld open vanaf kwart voor negen ‘s ochtends (vul in 08:45), gesloten vanaf half vier ‘s middags (vul in 15:30).

Bijzonderheden

Aanvullende informatie over deze openingsperiode en -tijden kun je hier, kort en bondig, opnemen.

Opslaan

Klik op Opslaan om alle gegevens op te slaan.

 

Activiteiten

Het kan zijn dat andere organisaties in GroenGelinkt hebben aangegeven dat zij activiteiten op deze locatie uitvoeren, een excursie bijvoorbeeld. In dat geval zie je de desbetreffende activiteiten in onderstaande lijst. Je hoeft hier niets te doen.

 

Kenmerken

Toegankelijkheidsrestricties

Selecteer de toegankelijkheidsrestricties die van toepassing zijn op deze locatie.

Thema's

Selecteer maximaal 5 thema’s die van toepassing zijn op deze locatie. Thema's is een van de filters die de eindgebruikers ter beschikking staan om hun zoekopdracht te verfijnen.

Extra kenmerken

Bij een aantal thema's kun je ook subthema's aanvinken. Ook deze staan eindgebruikers ter beschikking om de zoekresultaten te filteren. 

Opslaan

Klik op Opslaan om alle gegevens op te slaan.

 

Contact

Telefoonnummer en e-mail

Kies voor 'Gebruik de contactgegevens van mijn organisatie' als mensen voor aanvullende informatie over de locatie contact kunnen opnemen via de bij de organisatie ingevoerde contactgegevens. Kies echter voor 'Geef deze locatie eigen contactgegevens mee' als voor deze locatie een afwijkend telefoonnummer en e-mailadres gelden en vul de desbetreffende gegevens vervolgens in.

Opslaan

Klik op Opslaan om alle gegevens op te slaan.