Link checker

Met de Link checker laat je GroenGelinkt alle door jou ingevoerde en beheerde locaties, leermaterialen en activiteiten controleren op het juist gekoppeld zijn aan elkaar en aan de organisatie. Ook de door jou ingevoerde webpagina’s worden op technische juistheid, dus niet inhoudelijk, gecontroleerd.

Je kunt deze controle op ieder gewenst moment laten uitvoeren. Je zult deze mededeling te zien krijgen:

Controleer_koppelingen_w550.png

Snel daarna ontvang je een e-mailbericht waarin staat of er niet-werkende of verlopen koppelingen zijn gevonden, inclusief een directe verwijzing naar de pagina in Mijn GroenGelinkt waar je deze kunt herstellen.

Maandelijkse automatische link checker

Bovendien zal GroenGelinkt ook zonder dat je er expliciet om vraagt regelmatige controles op interne en externe links uitvoeren om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de gegevens in GroenGelinkt hoog blijft. Hierover word je maandelijks per e-mail geïnformeerd.

Het komt wel eens voor dat je onterechte meldingen krijgt over niet-bereikbare externe links. Hiervoor kunnen we twee oorzaken aanwijzen:

1. Op het moment dat de linkchecker zijn werk deed, was de website slecht bereikbaar of zelfs offline.
2. Onze link checker wordt geweerd door de door jou opgegeven website. Dit gebeurt onder andere bij url's die verwijzen naar pagina's in het Wageningen UR E-depot