Werksessie “samenwerking NME in Brabant en Limburg”

De samenleving is volop in beweging. Met een meer terugtredende overheid wordt er veel meer mogelijk voor en gevraagd van ondernemende organisaties, burgers en ondernemers en dus ook van de NME-professional.  Op de voor NME bekende gebieden en thema’s zie je ondanks verminderde financiën heel veel in beweging in de samenleving. 

Scholen vergroenen schoolpleinen, buurtbewoners zijn aan de slag met moestuinen en speelnatuur, zorginstellingen werken aan een mooie verbinding tussen natuur en gezondheid, recreatieondernemers bieden belevingsarrangementen, stadslandbouwers bouwen nieuwe community’s etc. 

Tegelijkertijd is het zoeken naar het nieuwe verdienmodel van NME in de regio. Hoe speel  jij als NME-professional in op deze ontwikkelingen? Waar liggen kortom mooie mogelijkheden voor samenwerking met elkaar en anderen?

We willen in deze middag de praktijk van jullie NME-werk centraal zetten aan de hand concrete cases. De middag wordt begeleid door Robert Kramps van GroenGelinkt. 

Robert Kramps is actief op het gebied van samenwerking tussen en binnen organisaties. In zowel commerciële omgevingen als binnen de overheid heeft hij  ervaren wat mensen drijft en energie geeft bij samenwerking. Met een scherp oog voor resultaat is hij  creatief in het ontwikkelen van routes waarlangs dit kan worden bereikt. Voor GroenGelinkt heeft hij samen met NME-organisaties het onderzoek "Samenwerken in het NMEveld" uitgevoerd. Dit onderzoek met een beschrijving van succesfactoren voor succesvolle samenwerkingen kun je rechts downloaden. 

Praktische informatie

Wanneer : 10 december 13.00 – 16.00 uur
Waar : MEC Eindhoven, Genneperweg 145, 5644 RS Eindhoven
Voor wie : Voor: alle Brabantse en Limburgse medewerkers van NME-, bezoekers, milieu-en educatieve centra, natuurmusea, gemeentelijke of regionale steunpunten NME. Kortom, voor iedereen die beroepsmatig bezig is met NME in Limburg of Brabant.
Aanmelden : via NMEpodium tot uiterlijk 5 december. U ontvangt meteen een ontvangstbevestiging. En op 5 december een e-mail met daarin nogmaals alle gegevens. Het maximum aantal deelnemers is 20 dus geef u snel op want vol=vol.