Werkconferentie NEXT-Education (MBO)

In de coöperatie MBO voor Morgen vinden Leren Voor Morgen, Katapult, Het Groene Brein Roots, Duurzaam MBO en Groene Groei elkaar. Het gezamenlijke doel is om te komen tot meer duurzaamheid in het mbo, zowel inhoudelijk als op het gebied van onderwijsinnovatie. Een belangrijk middel daarbij is de koppeling van het onderwijs aan het werkveld. Dit doet MBO voor Morgen op twee niveaus:

  • Landelijk: strategie en visievorming
  • Regionaal: door initiatieven in de regio op te zetten en te versterken. 


Eén van de grootste uitdagingen in de opbouw van een effectief netwerk is om kennis, inspiratie en handelingsperspectief door het netwerk te laten lopen. Alleen dan brengt het netwerk ook verandering. Daarom is het idee om veel samen te doen, te organiseren en te experimenteren.

Op 15 maart 2018 organiseert MBO voor Morgen een werkconferentie om jullie bij elkaar te brengen, een steuntje in de rug te bieden en te inspireren. Zodat je de volgende dag vol goede moed verder kunt met het verduurzamen van het Nederlandse vakonderwijs. Kortom, een dag vol inspiratie en actie, onder het genot van een heerlijke biologische lunch en borrel.

Meld je hier aan

Werkconferentie MBO voor Morgen.png


Programma

10.00 – 11.00 Welkom en keynote

11.00 – 12.30 Werksessie ronde 1 over o.a.: Sustainable Development Goals in onderwijs en strategie, 21st Century Skills, Persoonlijke Effectiviteit en Wendbaar Vakmanschap*

12.30 – 14.00 Biologische lunch en keuzeprogramma

14.00 – 15.30 Werksessie ronde 2 over o.a.: Voedseltransitie, Leerling Centraal, Finding Roots, Next Gen en Het Groene Kompas

15.30 – 16.00 Afsluiting

16.00 - 17.00 Borrel

* Je kunt kiezen uit één van de werksessies per werksessie ronde op de dag zelf.