The Good Family Food Event

Tijdens deze avond gaan experts in op vragen van jonge gezinnen, specifiek gericht op het thema voedsel. Waarom is natuur- en voedselonderwijs en gezonde voeding op school (nog) geen vanzelfsprekendheid? Zijn massaal moestuinierende gezinnen het beeld van de stad van de toekomst? Hoe betrouwbaar is ons voedsel nog en hoe kun je als ouder bijvoorbeeld opboksen tegen kindercommercie rondom junkfood? Is vlees eten het nieuwe roken? Hoe kun je als gezin nog het verschil maken in de grootschalig georganiseerde mondiale voedselindustrie?

De experts en andere ouders gaan aan verschillende discussietafels dieper in op vijf thema’s: Good Food & educatie, Good Food & de stad, Good Food & vertrouwen, Good Food & eiwittransitie en Good Food & eerlijke handel. Wat kunnen gezinnen thuis, in de winkel, in hun buurt en op school doen, en met wie kunnen ze samenwerken?

Esther van der Meer neemt namens GroenGelinkt deel aan de discussietafel Good Food & educatie. GroenGelinkt is dé inspiratiebron voor Good Families die meer natuur- en voedselonderwijs op scholen willen en samenwerking met organisaties zoeken die dit kunnen verzorgen. 

Moderatie: Natasja van den Berg (o.a. schrijfster van de best-seller Praktisch Idealimse).

Experts: Grover Stock (International Association of Analog Forestry, USA),Dick Veerman (Foodlog), Jan Eelco Jansma (Wageningen UR, stadslandbouw) en Natascha Kooiman(Smaackmakers Experience).

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Meer informatie en aanmelden