Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2018 is het de Dag van de Duurzaamheid. Op meer dan duizend basisscholen wordt een duurzaam verhaal voorgelezen. Speciaal voor deze tiende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over duurzame energie.  Per baisschool is er een gratis boek beschikbaar.

De nieuwe verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe Energie’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Enkele verhalen zijn gekoppeld aan het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek.

Meedoen 

U leest voor op een basisschool en gaat na het voorlezen met de kinderen in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met de leerlingen, duurt ongeveer 45 minuten.

Meld uw school aan en ontvang begin oktober een boek via de post. Per school is er één gratis boek beschikbaar. Kinderboerderijen, kinderopvangorganisaties en natuur- en milieuorganisaties zijn ook van harte welkom om mee te doen aan de Voorleesactie.

In het boek staan tips voor aanvullende lesactiviteiten. Het boek komt ook beschikbaar als PDF, zodat voorlezers zich tijdig kunnen voorbereiden. 

De Kracht van Duurzame Energie -Voorleesactie.png