Natuur Gids Alkmaar
Verbonden met GroenGelinkt sinds: 2014
Soort aanbod: Basisonderwijs en Algemeen Publiek
www.natuurgidsalkmaar.nl

“Met de Natuur Gids Alkmaar willen we bereiken dat inwoners en scholen vaker kiezen voor een leerzaam uitje in de natuur. Bijna 30 organisaties uit Alkmaar doen hier aan mee. Op onze website kun je snel en gemakkelijk de activiteit vinden die je zoekt via het zoekscherm van GroenGelinkt.” Aldus Mieke Klerk van de Hortus Alkmaar, die in opdracht van de gemeente de Natuur Gids coördineert.

“Wij hebben gekozen voor GroenGelinkt, want waarom zou je zelf iets opnieuw ontwikkelen? GroenGelinkt is lokaal op maat te maken. Wij laten alleen het aanbod van Alkmaarse organisaties zien voor scholen en particulieren. We hebben een collectief abonnement afgesloten bij GroenGelinkt, zodat er voor onze organisaties geen enkele drempel kan zijn om mee te doen. Het invoeren van activiteiten in GroenGelinkt is zeer gebruiksvriendelijk en doordat onze lokale organisaties ons hebben gemachtigd, kunnen wij ze eenvoudig helpen met de redactie van hun aanbod.

Ook onze opdrachtgever, de gemeente Alkmaar is tevreden. We mogen in 2015 en verder, door met het platform. We zetten de komende tijd vooral in om het bereik van onze website verder te vergroten via facebook, advertenties en scholenacties. Dat het Alkmaarse aanbod via GroenGelinkt ook op landelijke websites te vinden is, is een mooie bonus.”